نرم افزار Lab Viewکه مخفف عبارت Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench می باشد، یک زبان برنامه نویسی گرافیکی است که توسط شرکت نشنال اینسترومنتس طراحی شده است و کاربرد آن بیشتر در سامانههای تست، اخذ داده، کنترل و پایش رایانهای است. LabVIEW تشکیل شده از حروف اول کلمات عبارت میزکار مهندسی ابزارهای مجازی آزمایشگاهی است.نرم افزار LABVIEW تحولی اساسی و نوین در شیوه های زبانهای برنامه نویسی ایجاد کرده است. برنامه نویسان labview بدون نوشتن هیچ کدی برنامه های قدرتمندی را تنها با ابزارهای گرافیکی موجود در برنامه ایجاد می کنند.
Labview در واقع ابزار یک میزکار (Workbench) مهندسی است که حالت پیشرفته یک زبان برنامه نویسی گرافیکی است و زمان زیادی از تولد آن نمیگذرد . برنامه نویسی مطابق با اصطلاحات مهندسی بنا شده است و به همین دلیل کار کردن با آن بسیار راحت است و این قدرت را به فرد می دهد که ایده ذهنی خود را بدون درگیر شدن با اصول و کلمات برنامه نویسی مبتنی بر متن پیاده سازی کند و نتیجه آنرا تحلیل نماید .
عملکرد نرم افزار LabView کاملا از طبیعت ترتیبی و زنجیره ای موجود زبان های برنامه نویسی متنی متداول و مرسوم مجزاست و یک محیط گرافیکی را برای کاربر فراهم ساخته است. در این راه از تمامی ابزارهای لازم جهت جمع آوری، پردازش و تحلیل داده ها و نمایش نتایج استفاده می شود. به کمک این زبان برنامه نویسی گرافیکی که با “G” نشان داده می شود، در برنامه ی نوشته شده، از یک نمودار بلوکی استفاده می شود و سپس این نمودار به کدهای ماشین تبدیل می گردد. این نرم افزار برای موارد بی شماری از کاربردهای علمی و مهندسی، ایده آل و عملی است و به شما کمک می کند تا مسائل و مشکلات موجود در برنامه نویسی را در مدت زمان کوتاهی حل کنید.
شما هر مصرفی رو می تونی براش در نظر بگیری !
از کنترل ساده دما و دور موتور بگیر تا راه اندازی یک نیروگاه !
کارایی که با لبویو میشه کرد رو میشه با نرم افزارهایی مثل c# یا نرم افزارهای برنامه نویسی و hmi دیگه هم انجام داد
فرقی که لبویو با بقیه داره، راحتی و سرعت بالا توی انجام یک پروژه هستش
همچنین برای هر چیزی هم یک تولکیت داده ! پردازش تصویر ، صدا ، کار با انواع plc ، ربات ، مکانیک ، ضربان قلب و خلاصه هرچیزی که فکرش رو بکنید !
برای هرچیزی یک ابزار داره
توی وب سایت اصلیش هزارن مدل نمونه پروژه داره
می تونی کلمه labview رو به همراه هرچیزی که دوست داشتی تویی نت جستجو کنی تا ببینی چقدر گستره کاربردش زیاده !
این فیلم آموزشی در ۲۰ قسمت به معرفی نرم افزار LabVIEW پرداخته است و همچنین از مثال های متنوع جهت آموزش این نرم افزار بهره گرفته است.
لب ویوو همون قدر به الکترونیک ربط داره که ++C و VB ربط دارن
این برنامه بیشتر بخاطر محیط گرافیکی عالی که داره برای ساخت اینترفیس های پروژه های الکترونیکی مناسب تره
مثلا بجای Buttom در محیط های ویژوال میتونین از انواع سویچ های گرافیکی استفاده کنین
و یا برای نمایش اطلاعات از گرید های زیبا بهره ببرین
البته قدرت اصلی لب ویوو در گرافیک اون یا برنامه نویسی زبان G نیست
ولی خب برای یه الکترونیکی اینا بیشتر به چشم میاد
LabVIEW یک زبان برنامه نویسی گرافیکی میباشد که به صورت گستردهای برای کاربردهای مختلفی در صنایع، تحصیلات، آموزش و تحقیقات آزمایشگاهی به عنوان یک مدل استاندارد برای جمع آوری و پردازش دادهها و همچنین وسیلهای جهت کنترل و شبیه سازی ابزارهای مجازی درآمده است؛ این برنامه یک نرم افزار قدرتمند و قابل انعطاف جهت تجزیه و تحلیل سیستمهای اندازه گیری است.
عملکرد این نرم افزار کاملاً از طبیعت ترتیبی و زنجیرهای موجود زبانهای برنامه نویسی متنی متداول و مرسوم مجزاست و یک محیط گرافیکی را برای کاربر فراهم ساخته است. در این راه از تمامی ابزارهای لازم جهت جمع آوری، پردازش و تحلیل دادهها و نمایش نتایج استفاده میشود. به کمک این زبان برنامه نویسی گرافیکی که با «G» نشان داده میشود، در برنامهی نوشته شده، از یک نمودار بلوکی استفاده میشود و سپس این نمودار به کدهای ماشین تبدیل میگردد. این نرم افزار برای موارد بیشماری از کاربردهای علمی و مهندسی، ایده آل و عملی است و به شما کمک میکند تا مسائل و مشکلات موجود در برنامه نویسی را در مدت زمان کوتاهی حل کنید.
قابلیتهای کلیدی نرم افزار LabVIEW:
– شبیه سازی فعالیت و عملکرد قلب
– کنترل فرآیند تهیه و بسته بندی مواد غذایی
– تشخیص وجود نشتی گاز هیدروژن در شاتلهای فضایی
– نظارت بر رژیم غذایی کودکان و نوزادان
– مدل سازی سیستمهای قدرت جهت تجزیه و تحلیل و محاسبه ضریب قدرت
– اندازه گیری اثرات فیزیکی آزمایشها بر روی موشهای آزمایشگاهی
– کنترل موتورهای پلهای و سرو
– کنترل سیستم تهویه مطبوع
– انجام آزمایش بر روی کارتها و مدارات الکترونیکی در رایانهها
– اطمینان از صحت عملکرد مدارات الکترونیکی
گستردگی این نرم افزار در زمینه آزمایشگاهها دارای ابعاد مختلفی است. به عنوان مثال در صنایع گوناگون در مواردی که باید اندازه گیریهایی از قبیل دما انجام گیرد، میتوان از این نرم افزار استفاده نمود. این دما ممکن است دمای یک کوره، یک سیستم سرد کننده مانند یخچال، یک محیط گلخانهای، یک اتاق و یا یک دیگ سوپ باشد. علاوه بر دما میتوان موارد دیگری نظیر فشار، نیرو، جابجایی، کشش، pH و غیره را نام برد. از رایانههای شخصی به همراه این نرم افزار میتوان ابزارهای اندازه گیری حقیقی را در محلهای گوناگون به صورت مجازی شبیه سازی کرد.
این نرم افزار تحولی اساسی و نوین در شیوههای زبانهای برنامه نویسی ایجاد کرده است. برنامه نویسان بدون نوشتن هیچ کدی، برنامههای قدرتمندی را تنها با ابزارهای گرافیکی موجود در برنامه ایجاد میکنند. روش کار به این صورت است که کاربر تنها اشیاء را از پالتهای Control و Functions برداشته و در پنجره Front Panel قرار داده و سپس به وسیله سیم کشیهای صحیح آنها را به یکدیگر اتصال میدهد. این زبان یک زبان برنامه نویسی همه منظوره بوده و با آن میتوان کارهای برنامه نویسی شبکه٬ پایگاه داده٬ ورودی و خروجی فایل و غیره را انجام داد. اما اوج قدرت این برنامه در کار با پورتهای سریال و موازی، مدارهای واسط کامپیوتری، عمل کنترل و اتوماسیون و پردازش دادهها است.