آموزش نیوماتیک/ کنترل/Pneumatic Actuators

 

 آموزش نیوماتیک/ کنترل/Pneumatic Actuators

انرژی نیوماتیکی به شیوه های بسیار گوناگون در سراسر حوزه های عملیات ساخت صنعتی باری گسترده ترین انواع کاربردهای توانی، تحریک و کارکردهای کنترلی مورد استفاده قرار می گیرد.
کتاب حاضر برای شاعلان حرفه ای در صنعت نوشته شده است، یعنی در درجه اول برای همه کسانی که با طراحی و ساخت ماشنیهاو قیدها و ادوات تولید کارگاهی سروکار دارند. همچنین قصد بر این بوده است که با ارائه راه حلهای تصویری عملی مساعدتی برای ورود نوآموزان نیوماتیک به عرصه این فناوری جالب فراهم آید.

درابتدا نظر شما عزیزان را به تماشای ویدیوی در ضمینه اتصالات نیوماتیک جلب مینماید.

آشنایی با پروپ های نیوماتیک





آشنایی با پنوماتیک(نیوماتیک)
پنیوماتیک یکی از انواع انرژی هایی است که در حال حاضر از آن استفاده وافر در انواع صنایع می شود و می توان گفت امروزه کمترکارخانجات یا مراکز صنعتی را می توان دید که از پنیوماتیک استفاده نکند و در قرن حاضر یکی از انواع انرژی های اثبات شده ای است که بشر با اتکا به آن راه صنعت را می پیماید.
پنیوما در زبان یونانی یعنی تنفس باد و پنیوماتیک علمی است که در مورد حرکات و وقایع هوا صحبت می کند امروزه پنیوماتیک در بین صنعتگران به عنوان انرژی بسیار تمیز و کم خطر و ارزان مشهور است و از آن استفاده وافر می کنند.
خواص اصلی انرژی پنوماتیک به شرح زیر است:
عامل اصلی کارکرد سیستم پنیوماتیک هواست و هوا در همه جای روی زمین به وفور وجود دارد.
هوای فشرده را می توان از طریق لوله کشی به نقاط مختلف کارخانه یا مراکز صنعتی جهت کارکرد سیستم های پنیوماتیک هدایت کرد.
هوای فشرده را می توان در مخازن مخصوص انباشته و آن را انتقال داد یعنی همیشه احتیاج به کمپرسور نیست و می توان از سیستم پنیوماتیک در مکان هایی که امکان نصب کمپرسور وجود ندارد نیز استفاده نمود .
افزایش و کاهش دما اثرات مخرب و سوئی بر روی سیستم پنیوماتیک ندارد و نوسانات حرارتی از عملکرد سیستم جلوگیر ی نمی کند.
هوای فشرده خطر انفجار و آتش سوزی ندارد به این دلیل تاسیسات حفاظتی نیاز نیست.
قطعات پنیوماتیک و اتصالات آن نسبتا ً ارزان و از نظر ساختمانی قطعاتی ساده هستند لذا تعمیرات آنها راحت تر از سیستم های مشابه نظیر هیدرولیک می باشد.
هوای فشرده نسبت به روغن هیدرولیک مورد مصرف در هیدرولیک تمیز تر است و به دلیل این تمیزی از سیستم پنیوماتیک در صنایع دارویی و نظایر آن استفاده می شود .
سرعت حرکت سیلندر های عمل کننده با هوای فشرده در حدود ۱ الی ۲ متر در ثانیه است و در موارد خاصی به ۳ متردر ثانیه می رسد که این سرعت در صنایع قابل قبول است و بسیاری ازعملیات صنعتی را می تواند عهده دار شود.
عوامل سرعت و نیرو در سیستم پنیوماتیک قابل کنترل و تنظیم است .
عناصر پنیوماتیک در مقابل بار اضافه مقاوم بوده و به آنها صدمه وارد نمی شود مگر اینکه افزایش بار سبب توقف آنها گردد .
تعمیرات و نگه داری سیستمای پنیوماتیک بسیار کم خطر است زیرا در انرژی های قابل مقایسه نظیر برق خطر جانی و آتش سوزی و در هیدرولیک انفجار و جانی وجود دارد اما در پنیوماتیک خطر جانی به صورت جدی وجود ندارد وآتش سوزی اصلا ً وجود ندارد و بدین دلیل در صنایع جنگ افزارسازی از سیستم تمام پنیوماتیک استفاده می شود .
معایب سیستم پنیوماتیک به شرح زیر است:
چون سیال اصلی مورد استفاده در سیستم پنیوماتیک هوای فشرده و جهت تهیه هوای فشرده باید با کمپرسور آن را فشرده کرد همراه هوای فشرده شده مقداری رطوبت وناخالصی هوا ومواد آئروسل وارد سیستم شده و سبب برخی خرابی در قطعات می شود لذا باید جهت تهیه هوای فشرده فیلتراسیون مناسب استفاده نمود .
هزینه استفاده از هوای فشرده تا حد معینی اقتصادی می باشد و این میزان تا وقتی است که فشار هوا برابر ۷ بار و نیروی حاصله با توجه به طول کورس و سرعت حداکثر بین ۲۰۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰ نیوتن می باشد .
به طور خلاصه می توان گفت که جهت قدرت های فوق العاده زیاد مقرون به صرفه تر است از نیروی هیدرولیک استفاده شود .
هوای مصرف شده در سیستم پنیوماتیک در هنگام تخلیه از سیستم دارای صدای زیادی است که این مسئله نیاز به کاربرد صدا خفه کن را الزامی می کند.
به علت تراکم پذیری هوا به خصوص در سیلندر های پنیوماتیکی که زیر بار قرار دارند امکان ایجاد سرعت ثابت و یکنواخت وجود ندارد که این مسئله از معایب پنیوماتیک به شمار می رود اما قابل ذکر است که اخیرا ً یک نوع سیلندر که بجای شفت سیلندر از نوار لاستیکی استفاده می کند ساخته شده است که این عیب را بر طرف می کنند .
به طور کلی در مقایسه مزایا و معایب پنیوماتیک می توان گفت با توجه به مزایای بسیار نسبت به معایب کمتر می توان از پنیوماتیک بعنوان یک انرژی شایسته در صنایع استفاده کرد به خصوص با توجه به مزیت تمیزی سیستم تعمیر و نگه داری راحت تر ، نداشتن خطر جانی جهت پرسنل عملیاتی و تعمیراتی در سیستم که در سیستم های دیگر نظیر الکتریک و هیدرولیک وجود ندارد ضمنا ٌ این سیستم بی همتاست و گاهی فقط از این سیستم در جهت عملیات تولیدی باید استفاده شود نظیر : صنایع غذایی ، دارویی ، جنگ افزار که حتما ً عملیات تولیدی توسط سیستم پنیوماتیک انجام می پذیرد.

سیستم پنوماتیک در بسیاری از ابزار و ماشینهای صنعتی در کارخانه جات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم پنوماتیک که معمولا از یک کمپرسور هوا و تعدادی شیر پنوماتیک چند راهه و سیلندر پنوماتیک یا موتور پنوماتیک که همان اکچوئیتور یا محرک است ‏، انجام کار و حرکت با سرعت بالا و قدرت متناسب( بسته به اکچوئیتور یا سیلندر مورد استفاده ) را برای شما فراهم می آورد .استفاده از هوای فشرده برای انتقال انرژی بسیار ارزانتر ، ایمنتر ، قابل انعطاف تر و همچنین قابل اطمینانتر از موتورهای الکتریکی بزرگ میتواند باشد . به همین دلیل در بسیاری صنایع ساختمان ، معدنی و حتی در دندانپزشکی میتوان از سیستمهای پنوماتیک به سادگی با هزینه راه اندازی و نگهداری مناسب استفاده نمود .

برخلاف سیستمهای هیدرولیک که از فشار مایع استفاده میشود ، سیستم پنوماتیک با فشار گاز متراکم کار میکند که این فشار ارتباط مستقیم با نیرو و توان و همچنین سرعت انجام کار در سیلندرها یا محرک ها دارد و بایستی برای جلوگیری از نوسانات فشار تولید شده در کمپرسور از رگولاتور های و همچنین فلو کنترلرها استفاده نمود که رگولاتور فشار و نیرو را کنترل میکند و فلو کنترل سرعت انجام کار را . همچنین ایجاد یک سیستم پنوماتیک کامل در اتوماسیون صنعتی کار به اداوات مختلفی نظیر شیرهای برقی پنوماتیک چند راهه ، سیلندر پنوماتیک و …. نیاز میگردد .

 

منتظر شنیدن دیدگاه شما هستیم

ارسال دیدگاه

ایجاد حساب کاربری
نام و نام خانوادگی (ضروری)
شماره موبایل (ضروری)
تخصص
شهر
بازیابی رمز عبور
رفتن به نوار ابزار