منبع تحت فشار-boster pump-مخزن تحت فشار- بوستر پمپ

منبع تحت فشار 24 لیتری زیلمت مدل ULTRAمنبع تحت فشار-گوجه ای-Source pressure-boster pump

منبع تحت فشار پمپ آب چیست؟

منابع تحت فشار یکی از مهم ترین اجزاء در سیستم آبرسانی می باشند. این منابع موجب آبرسانی هرچه بهتر و آسان تر می شوند و هم چنین از سرعت و کارکرد غیر ضروری الکتروموتور پمپ جلوگیری می کنند. هم چنین ، منابع تحت فشار موجب تثبیت سطح فشار آب در ساختمان  و بین گردش های پمپ می شوند. این نوع مخازن به منابع دیافراگمی ، مخازن پمپ آب و یا مخازن تحت فشار پمپ آب معروف می باشند و معمولا با رنگ ها و برندهای گوناگون در بازار عرضه می شوند . رایج ترین و پرمصرف ترین حجم برای کاربران خانگی منابعی با سایز ۲۴ لیتری هستند و برای یک تا ۳ طبقه مناسب می باشند و هم چنین می توان از آنها در این ارتفاع انتظار عملکرد خوبی را داشت. بعد از حجم ۲۴ لیتری ، بهترین حجم مصرفی برای ساختمان های چند طبقه که به صورت مشترک از یک پمپ استفاده می کنند ، به ترتیب ۸۰-۱۰۰-۱۵۰ لیتری می باشد که با توجه به ارتفاع ساختمان ، تعداد واحد ، فشار مورد نیاز ، پمپ آب نصب شده و دیگر پارامترهای مورد نیاز تعیین می گردد.

برای اکثر مصرف کنندگان پمپ آب خانگی این سوال پیش می آید منابعی که روی پمپ ها قرار دارد چیست و چه کارایی دارد که به مخزن دیافراگمی , مخزن پمپ آب , مخزن تحت فشار پمپ نیز معروف است , این گونه منبع ها که معمولا با رنگ های گوناگون عرضه میشود و با اسم های از جمله منبع دیافراگمی پمپ آب و منبع تحت فشار و مخازن دیافراگمی پمپ آب و منابع دیافراگمی  و مخزن تحت فشار بسته نام میبرند وجود داردکارایی این نوع منبع ها به صورتی می باشد که با داشتن تیوپ داخل منبع , باد پر فشاری که در آن است آب را با فشار به داخل لوله ها هدایت می کند  , کارکرد منبع طوری عمل میکند که فلنج لبه بین منبع و فلنج گیر می کند و باعث آب بندی آن میشود . آب که با فشار پمپ به داخل منبع هدایت شده است به محض باز شدن شیر تخلیه میشود , اگر شما آبی بیش از حد مصرفی ذخیره در منبع را طلب کنید آنگاه پمپ روشن شده و خواسته شما را اجرا میکند , فشار باد درون منابع دیافراگمی بستگی به تعداد طبقات ساختمان و متراژ و تعداد واحد ها و … دارد ولی به طور نسبی ۲۰ تا ۴۵ پی اس آی قرار میگیرد.مزیت استفاده منابع دیافراگمی در پمپ های خانگی این است که اصطحلاک پمپ پایین آمده و مقدار فشار لازم برای خروجی آب مصرفی ایجاد میشود , منابع تحت فشار پمپ آب از ۸ تا ۵۰۰ لیتری جهت مصرف در پمپ های خانگی , بوستر پمپ های آبیاری ، بوستر پمپ آتشنشانی , پمپ های صنعتی ،  جهت تصحیح در اتوماتیک کردن پمپ و جلوگیری از انبساط آب , دارای تیوپ ایتالیایی واقعی جهت دوام و مقاومت بالا در جهت افزایش طول عمر تیوپ و عدم تغییر طعم و مزه آب مصرفی. با پایه های بلند جهت نصب آسان لوله های ورودی با کانکتور استیل جهت عدم زنگ زدگی در پایان خرید منبع تحت فشار خوب شامل تیوپ و ورق استفاده شده برای منبع می باشد.

تنظیم دستی سطح هوا و فرمان به پمپ یا پرشرسویچ در تانک های تحت فشار

در شروع بهره برداری سطح آب را در نقطه ای در حدود ۳/۱ ارتفاع تانک از بالای آن انتخاب می کنیم و روی شیشه آب نما علامت می زنیم, سپس پمپ را روشن می کنیم تا سطح آب در تانک به علامت برسد, سپس پمپ را خاموش کرده و شیر هوای فشرده را باز می کنیم تا آنقدر هوا وارد شود تا فشار سنج به فشار مورد نظر برسد سپس شیر هوا را می بندیم , سیستم در این حالت می تواند کار کند و هر گاه فشار به حد بالا رسید پرشرسویچ پمپ را قطع می کند و هرگاه فشار کاهش یافت و به حد پایین رسید پمپ شروع به کار می کند. باید توجه کرد که روی پرشرسویچ دو محل تنظیم وجود دارد که یکی برای تنظیم فشار حد اکثر و یکی برای تنظیم اختلاف فشار مورد نظر است, که در نتیجه فشار ماکزیمم و منیموم را می توان داشت. اختلاف بین فشار حداکثر و فشار حداقل ( اختلاف فشار ) باید به اندازه ای باشد که پمپ با توجه به مصرف در هر ساعت حداکثر ۶ بار استارت کند ( برای محافظت الکتروموتور ) که معمولا اختلاف یک اتمسفر این نتیجه را بدست می دهد, بنابراین سطح پایین آب در تانک در حالت فشار حداقل باید مورد توجه قرار گیرد و اگر تانک از آب خالی شد و تمام حجم تانک را هوا گرفت باید سطح آب را در فشار حداکثر به بالاتر برد تا هنگامی که سطح پایینی آب در فشار حداقل در آب نما مشاهده گردد ( روش آزمون و خطا ) و علامتی که برای فشار حداکثر روی آب نما بدست می آید باید به گونه ای ثابت شود که همیشه باقی بماند, معمولا در هر فاصله زمانی مناسب سطح آب باید نسبت به علامت بازبینی گردد تا در صورت بالا رفتن سطح آب نسبت به علامت ( بدلیل حل شدن هوا در آب ) با باز کردن شیر تخلیه مقداری آب را تخلیه نمود تا سطح آن به علامت برسد و سپس با بستن شیر تخلیه و باز کردن شیر هوا آنقدر هوا وارد تانک کرد تا فشار روی فشار سنج به حداکثر مقدار قبلی برسد . در عمل, این فاصله زمانی حدود دو بار می باشد.

از منابع تحت فشار برای پمپ های یک اسب به بالا استفاده می شود. منبع تحت فشار پمپ آب برای ذخیره و استفاده اولیه آب از آن استفاده می شود. از منبع تحت فشار پمپ آب برای این استفاده می شود که برای هر باز کردن شیر پمپ شروع به کار ننماید. بنابر این عمر مفید و طول عمر پمپ با استفاده از منبع تحت فشار پمپ آب بالاتر می رود.

منبع آب تحت فشار را به وسیله کلید اتوماتیک و پنچ راهی و درجه به پمپ متصل می کنند. به وسیله این تجهیزات که پمپ متصل می شوند با باز کردن پمپ ابتدا آب موجود در منبع که تحت فشار می باشد شروع به خارج شدن می نماید. در صورتی که همچنان شیر باز باشد آن موقع افت فشار در منبع تحت فشار به لیل کم شدن آب درون آن رخ می دهد که با این کار به وسیله کلید اتوماتیک – پمپ استارت می خورد و وارد مدار می شود تا کمبود فشار آب را تامین کند.

اقسام مختلف منبع های تحت فشار چگونه اند؟آیا بزرگ بودن منبع تحت فشار خاصیتی هم دارد؟

همانطور که میدانید منابع تحت فشار انواع و اقسام وبرندهای گوناگونی دارند.از ترکیه و آلمان و ایتالیا تا چین و حتی ایرانی که در بازار موجود هستند.اینگونه منبع ها در حجم های مختلف و برای کاربردهای مختلف نیز تولید میشوند.رایجترین و پرمصرف ترین حجم برای کاربران خانگی همان منبع های با سایز ۲۴ لیتری هستند.معمولا این گونه منبع ها برای یک واحد تا ۳ طبقه مفید هستند و میتوان از آنها در این ارتفاع انتظار عملکرد خوبی را شاهد بود.در بازار منبع های باسایز بسیاری دیده میشوند اما حقیقتاً همه آنها دارای یک تیوپ مشترک هستند و دارای یک سایز هستند .

سه نوع منبع تحت فشار وجود دارد :

  1. منابع تحت فشار بادی : منابعی گالوانیزه شده هستند ، که آب و هوا را در یک مخزن بزرگ نگه می دارند. تمامی اجزای این نوع منابع تفکیک نشدنی هستند و به این دلیل ، سایز بزرگی دارند و گنجایش حجم آب بیشتری را دارند .

  2. منابع تحت فشار دیافراگمی : این منابع ساختاری بسیار فشرده و محکمی دارند و دیافراگم آنها لاستیکی و ثابت است و مکش کمتر آب را از مکش بالاتر از هوای متراکم شده تفکیک می کند. همانطوری که آب در منبع پمپاژ می شود ، دیافراگم هوای متراکم  شده را تا زمانی که سطح فشار آب به حد لازم برسد ، هل می دهد و سپس پمپ خاموش می شود. این روند موجب ثابت ماندن فشار آب در ساختمان می گردد. در هنگام مصرف آب ، دیافراگم مجددا به حالت اول بر می گردد ( با همان فشار ثابت ) .

  3. منابع تحت فشار بالنی : این نوع منابع بسیار شبیه به منابع دیافراگمی هستند . با این وجود ، آنها دارای بالنی در انتهای منبع هستند که آب تحت فشار را نگه می دارد . همانند منابع تحت فشار دیافراگمی ، زمانی که پمپ فشار آب را بالا می برد ، بالن تحت مکش هوای فشرده باد می شود تا جایی که فشار در نقطه مورد نظر به حداکثر برسد و در نهایت پمپ خاموش می شود. در هنگام مصرف آب ،‌هوای فشرده شده باد بالن را خالی می کند و فشار به حالت اولیه خود بر می گردد و مجددا پمپ راه اندازی می شود.

پس هیچوقت از ظاهر قضاوت نکنید و اطلاعات روی منبع را بدقت بخوانید تا منبع با ظاهری بزگتر به عنوان منبع با حجم بیشتر به شما فروخته نشود.بعد از این سایز منبع های ۲۴لیتری به ترتیب حجم های ۵۰-۶۰-۸۰-۱۰۰-۱۵۰-۲۰۰-۳۰۰-۵۰۰و الی آخر را داریم.بیشترین سایز مصرفی برای واحد های ۴طبقه به بالا برای تک واحد ۵۰-۶۰ لیتر است که در زیر نمونه آن را میبینیم.

بعد از این حجم بهترین حجم مصرفی برای ساختمان ها برای چند واحد که بصورت مشترک از یک پمپ استفاده میکنند بترتیب ۸۰-۱۰۰-۱۵۰ لیتری می باشد که با توجه به ارتفاع ساختمان، تعداد واحد، فشار مورد نیاز، پمپ آب نصب شده و دیگر پارامترها تعیین می گردد.
سایز بزرگتر به معنای فشار بیشتر است؟
شاید این سوال برای همگان بوجود بیاید که چرا ما برای واحد های بیشتر منبع های بزرگتری میگماریم.آیا میخواهیم فشار آب بیشتری داشته باشیم؟در حقیقت خیر.منبع تحت فشار به هیچ عنوان در فشار آب دخیل نیست.همواره پمپ شما هست که فشار آب را تامین میکند.منبع تحت فشار تنها برای ذخیره مقدار آبی است که به پمپ استراحت میدهد و از مصرف برق بیش از حد پمپ جلوگیری میکند همچنین باعث تنظیم گام های روشن و خاموش شدن اتوماتیک شماست.هرچقدر منبع تحت فشار بزرگتر باشد پمپ شما ذخیره آب بیشتری دارد پس دیرتر روشن میشود و همچنین عمر منبع تحت فشار شما بالاتر میرود.به هیچ عنوان منبع تحت فشار دخالتی در فشار آب ندارد.با یک مثال دیگر موضوع را برایتان روشن میکنم.ببینید برای خودروهای مختلف سایز لاستیک های استانداردی تولید میشود.پراید و نیسان را در ذهن تداعی کنید.اگر لاستیک پراید را زیر نیسان بگذاریم چه میشود؟؟معلوم است هر چند ده کیلومتر لاستیک میترکد!! زیرا تحمل همچین فشاری ندارد و برای این مقدار بار طراحی نشده.همین امر برای منبع تحت فشار صادق است.شما اگر منبع تحت فشار ۲۴ لیتری را برای چندین واحد به صورت مشترک استفاده کنید هفته ای یکبار میترکد و شما را کلافه میکند!! پس باید همیشه نسبت به ساختمان و ارتفاع منبع استانداردی را تهیه کنید.

آیا منبع تحت فشار زور پمپ را میگیرد ؟
این حرف صحیح نیست.شاید به شما گفته باشند که بجای منبع تحت فشار اتوماتیک دیجیتال بگذارید زیرا منبع تحت فشار زور پمپ را میگیرد و فشار آب شما در نهایت ضعیف است.لازم به توضیح بنده نیست.زیرا علم فیزیک این گفته را رد میکند.در این سیستم شما یا شیر آب باز دارید یا ندارید! اگر شیر آب باز باشد پمپ بنا بر علم فزیک انرژی خود را که همان فشار آب است را به طرف شیر هدایت میکند نه به طرف منبع تحت فشار که مقاومت دارد در برابر ورود آب(بعلت وجود باد در پشت تیوپ فشاری که پمپ باید آب را وارد منبع کند بیشتر از فشاری است که باید سمت شیر خروجی برود پس آب ابتدا به سمت شیر میرود و از وارد شدن به منبع امتناع میکند) پس شما اگر شیر را باز کنید پمپ ابتدا شیر را تامین میکند و اگر فشار اضافه ای بود آنرا درون منبع تحت فشار ذخیره میکند.پس هیچ فرقی برای پمپ نمیکند که سیستم اتوماتیک آن دیجیتال است و یا مکانیکی.اگر در بعضی موارد مشاهده میشود که فشار آب سیستم دیجیتالی بیشتر است بخاطر این است که ماهیت اتوماتیک دیجیتال اینست که تمام فشار پمپ را به درون لوله هدایت کند که برای وسایل مرتبط با آب بسیار مضر است.اما فشار پمپ های دارای منبع تحت فشار قابل تنظیم است و هیچوقت بر روی آخرین حد تنظیم نمیکنند مگر در بعضی موارد.

نحوه عملکرد منبع تحت فشار :
نحوه عملکرد یک منبع تحت فشار به صورتی که در عکس زیر میبینید می باشد.آب با فشار پمپ در درون تیوپی که در داخل منبع هست ذخیره گشته و آماده است تا زمانی که شیر آب را شما باز کنید.با توجه به حجم منبع تان و همچنین نوع تنظیم اتوماتیک ۵الی ۱۰ لیتر آب(برای منبع های ۲۴لیتری) اولیه را منبع تحت فشار تامین میکند.اگر باز هم شما شیر را باز بگذارید آنوقت اتوماتیک دستور میدهد به پمپ تا روشن شود و مابقی آب شما و همچنین آب مصرف شده منبع تحت فشار را تامین کند.پمپ آنقدر روشن می ماند تا منبع تحت فشار پر شود و فشار درون شبکه به حد تایین شده برسد.سپس اتوماتیک دستور خاموش شدن پمپ را خواهد داد.شمای کلی کار کردن این سیستم همین است.ممکن است شما بگویید چرا وقتی شیر باز است باز هم پمپ بنده خاموش میشود.باید به عرض برسانم که پمپ ها دارای مقدار مشخصی هد و دبی هستند.اگر شیری که شما باز کردید از فشار پمپ کمتر باشد پس پمپ زورش میچربد به مصرف شما و خاموش میشود.اما اگر مصرف شما مساوی یا بیشتر از فشار پمپ باشد آنموقع است که پمپ مجبور است یکسره کار کند تا فشار مناسب را تامین کند و این اصلا نگران کننده نیست.یک پمپ استاندارد اگر آب به آن برسد و آن آب توسط شما مصرف گردد حتی یکهفته نیز روشن باشد هیچ مشکلی برایش پیش نمی آید.
برگردیم به مکانیزم منبع تحت فشار.آب درون تیوپ ذخیره شده و باد در درون منبع تحت فشار.به شکل زیر.پس چون باد و ملوکول های آن فرار است و بعد از چند ماه بخاطر فشرده شدن با هم ترکیب میشوند می بایست هر چند ماه یکبار (معمولا ۲ تا ۳ ماه) منبع تحت فشار را مجداد تنظیم نمود.

همانطور که مشاهوده میکنید در تمامی منبع های تحت فشار همچین سیستمی را نظاره گر خواهیم بود.آب درون تیوپ جمع شده و توسط بادی که پشت آن است و به صورت متراکم درآمده به محض باز شدن شیر آب به درون سیستم لوله کشی جاری خواهد کرد.همانطور که مشاهده کردید انواع سایزهای استاندارد را برای شما بازگو کردیم در بازار انواع مختلف دیگری نیز مشاهده میشوند که بهتر است قبل از خرید آنها از خدمات پس از فروش آن سایز خاص مطمئن شوید.که در صورت خرابی، تیوپ یدکی آن در بازار پیدا شود.

نکته بعدی نیز تعویض تیوپ است.بسیار از دوستان به خیال آنکه تعویض تیوپ کار آسانی است و میتوانند خودشان آنرا تعویض کنند دست به کار شده و تیوپ را تعویض میکنند.همانطور که هر کاری لم و تجربه خود را دارد توصیه ما اینست که هیچوقت اینکار را نکنید.تعویض تیوپ نکات ریز و فنی خود را دارد که در صورت توجه نکردن و رعایت نکردن به آن به مرور زمان تیوپ و یا خود منبع را دچار مشکلات بیشتری میکند و باعث میشود شما بجای پرداخت یک اجرت به متخصص پمپ چندین بار تیوپ خریداری کنید و یا بدتر از آن منبع تحت فشار خود را تعویض نمایید.

 شناخت محاسبه و انتخاب مخازن تحت فشار آب 

برای طراحی سیستم های خاص آبرسانی مانند ساختمان های بلند مرتبه، شهرک های مسکونی و صنعتی،ساختمان هائی که دسترسی به شبکه آب شهری ندارند و سایر موارد مشابه،جهت تامین آب بایستی  مخزن ذخیره آب پیش بینی نموده وبرای هد و دبی مورد نیاز مصرفی از سیستم پمپاژ استفاده نماید.درچنین مواقعی معمولاً دو گزینه وجود دارد.

گزینه اول استفاده از سیستم پمپاژ و مخزن هوائی (در ارتفاع) است که در این روش پمپ ها در فواصل زمانی بسته به مصرف روشن شده و مخزن هوائی را پر می کنند و آب از مخزن هوائی بواسطه نیروی ثقل به نقاط مصرف جاری می شود.در این سیستم پمپ ها فرمان روشن یا خاموش شدن خود را از یک یا چند کنترل کننده سطح (Level Control) نصب شده در مخزن هوائی دریافت می کنند.

مواردی بعلت محدودیت های اجرائی مانند عدم امکان استقرار مخزن هوائی در بام ساختمان و نیز به علت وزن قابل توجه و محدودیت های سازه ای ، کوچک شدن حجم مورد نیاز مخزن هوائی در شهرک های کوچک و همچنین عدم توجیه اقتصادی نصب چنین مخازنی و سایر محدودیتها، امکان اجرای گزینه اول وجود ندارد.

روشن است که استفاده مستقیم از پمپ نیز در موارد فوق منطقی نیست.زیرا اولاً روشن و خاموش شدن پی در پی پمپ بر اثر تغییرات لحظه ای مصرف آب موجب افزایش حرارت و تلفات و همچنین کاهش عمر مفید موتور و استهلاک زود هنگام آن شده ضمن اینکه ایجاد ضربه قوچ در شبکه لوله کشی و تغییر فشارها ی ناگهانی و نامناسب در مبادی مصرف ، از دیگر تبعات آن می باشد. در چنین مواردی به عنوان یک روش قدیمی و کار آمداستفاده از مخازن تحت فشار را دردستور کار قرار می گیرد.

مخازن تحت فشار به مخازنی گفته می شود  که در آنها با استفاده از فشار هوای متراکم ذخیره شده داخل مخزن  سطح آب بین بالایی و پایینی مخزن در داخل یک ممبران یا دیافراگم منعطف (الاستیک)تغییر می کند.

نحوه عملکرد منابع تحت فشار :

قسمت فوقانی مخزن با هوای فشرده انباشته شده .آب مصرفی توسط یکلوله از سیستم پمپاژ واردتیوب لاستیکی  مخزن شده وباعث افزایش حجم تیوب و از طرفی موجب کاهش حجم بخش خالی از آّب مخزن که از هوای فشرده   پر شده می شود و این مساوی خواهد بود با افزایش فشار هوا در این بخش این افزایش فشار توسط تیوب لاستیکی یا همان دیافراگم به آب داخل دیافراگم اعمال شده و فشار آب محبوس در دیافراگم را افزایش  می دهد .تا زمانی که پمپاژ ادامه دارد این فشار رو به افزایش است با  قراردادن یک کلید عمل کننده با فشار و تنظیم آن روی عددی مشخص با رسیدن فشار به حد مشخص تنظیم شده پمپ از مدار خارج شده و افزایش فشار متوقف می شود. با شروع مصرف آب از سیستم آب ذخیره شده در مخزن به دلیل بالا بودن فشار شروع به خروج از مخزن کرده و کاهش فشار را جبران می کند این خروج آب از مخزن تا زمانی که محدوده پایینی تنظم کلید عمل کننده با فشار  عبور نکند ادامه خواهد یافت در پس از کلید عمل کرده  مجددا پمپ وارد مدار می شود وکاهش فشار ناشی از مصرف آب را جبران می کند . 

این نوع منابع با داشتن تیوپ داخل منبع ، موجب هدایت آب پرفشار به داخل لوله ها توسط باد متراکم موجود در منبع  می شوند . کارکرد آنها به صورتی است که فلنج لبه بین منبع و فلنج گیر می کند و باعث آب بندی آن می شود. آب که با فشار پمپ به داخل منبع هدایت شده است در هنگام باز شدن شیر تخلیه می شود ،‌ و اگر شما بیش از حد مصرفی ذخیره شده در منبع را بخواهید ،‌ سپس پمپ روشن شده و مجددا نیاز شما را برطرف خواهد کرد . فشار باد درون منابع دیافراگمی بستگی به تعداد طبقات ساختمان و متراژ و تعداد واحدها و سایر پارامترها دارد ،‌ولی به طور نسبی بین ۲۰ تا ۴۵ psi قرار می گیرد.

در صورت پارگی وتعویض تیوب منبع انبساط پمپ آب شما میتوانید با مراجعه به لینک مربوطه سفارش خود را ثبت نموده وعلاوه

بر تخفیف مناسب کالای خود را درب منزل تحویل بگیرید.

تیوب منبع تحت فشار کالاییست لاستیکی با یک ورودی که دهانه آن در موقع نصب منبع را آببندی میکند، سلامت این کالا روی کارکرد صحیح و عمر پمپ های آب و قطعات وابسته به آن تاثیر بسزایی دارد.

تیوب منبع انبساط سولار مدل A24

انواع  مخزن تحت فشار بر اساس ساختار داخلی

۱ – دارای بالشتک لاستیکی

۲ – دیافراگمی

۳ – دیافراگمی دوبل

۴- تانک کامپوزیتی

۵ – دیافراگمی بدون امکان  تعویض دیافراگم

مخازن تحت فشار همچنین در دو نوع، ایستاده یا عمودی و نوع افقی وجود دارد. این مخازن همچنین می توان در ظرفیت های ۸ تا ۵۰۰۰ لیتر تهیه نمود .

  • وبرای رنج های مختلف فشار این مخازن در بازار وجود دارد. این فشار ها شامل ۶ – ۸٫۶ – ۱۰- ۱۶ – ۲۵ بار است که بسته به نوع سیستم و شکل طراحی می توان از آنها استفاده نمود .این مخازن همچنین بر اساس محدوده حرارتی به سه گروه ۵۰ – ۷۰ – ۹۰ درجه سانتی گراد دسته بندی می شوند

  •  بدنه مخزن از موادی  ساخته شده مانند : روق فولادی کم کربن ، فایبر گلاس ، رزین اپوکسی، کامپزیت ها

  • جنس دیافراگم یا بالشتک از موتدی مانند : بوتیل ، لاستیک EPDM

  • فلنج و اتصلات از جنس : فولاد ضد زنگ استنلس استیل، پی وی سی ، فولاد با کربن کم

  • ولو هوا : فولادی / برنج

بسته نوع کار و شرایط محیطی بایستشی در انتخاب مخزن به موارد بالا دقت نمود .

 تعیین اندازه و ظرفیت مخزن

برای مخازن زیر ۴۵۰ لیتر از منحنی های زیر استفاده می شود

در مورد منحنی ها بایستی به نکات یزر توجه نمود در واقع منحنی ها ب اساس پارامتر های زیر تهیه شده است

  • محدوده اختلاف فشار : ۱ bar

  • تعداد روشن /خاموش شدن پمپ: ۲۰ مرتبه در ساعت

  • ثابت شارژ فشار اولیه : ۰٫۹

سایز کردن منبع: سایز منبع بسیار مهم است . منابع تحت فشار سایز های مختلفی دارند و انتخاب یک منبع با سایز مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است 

  • منبع بسیار کوچک موجب کارکرد هرچه بیشتر پمپ می شود.

  • کارکرد متناوب پمپ ( خاموش و روشن شدن پمپ ) موجب خرابی زودرس پمپ می شود.

شاید این سوال برای همه ما به وجود بیاید که چرا برای واحد های بیشتر منبع های بزرگتری را انتخاب می کنیم .آیا فشار آب بیشتری را نیاز داریم ؟ در حقیقت این طور نیست . منبع تحت فشار به هیچ عنوان با فشار آب ارتباطی ندارد. همواره این پمپ است که فشار آب را تامین می کند .منبع تحت فشار تنها به ذخیره آب در هنگام خاموش بودن پمپ می پردازد و از مصرف برق بیش از حد جلوگیری می کند. هم چنین موجب تنظیم گام های روشن و خاموش شدن اتوماتیک پمپ می شود. هرچه قدر منبع تحت فشار بزرگتر باشد ، پمپ آب بیشتری را ذخیره می کند و دیرتر روشن می شود و در این صورت عمر منبع تحت فشار بالاتر می رود.

برای مخازن بالای ۴۵۰ لیتر

جهت مخازن بالای ۴۵۰ لیتر با توجه به دیاگرام و فرمول زیر ظرفیت مخزن محاسبه خواهد شد .

فرمول محاسبه ظرفیت مخزن :

V0 = ظرفیت مخزن (لیتر)

VL = حجم هوای داخل مخزن (لیتر)

VV = حجم آب داخل مخزن(لیتر)

Qs = دبی خروجی اصلی

P1 = فشار استارت پمپ

P2 = فشار استاپ پمپ

P0 = فشار تزریق شده به مخزن

Qp = دبی پمپ

Qt = فلو فشار مخزن

N = ماکزیمم دفعات روشن خاموش شدن پمپ

باتشکر از سایت وید فکتور جهت همکاری وفرمولاسیون منبع تحط فشار

مزایای منابع تحت فشار :

  • عمر منابع دیافراگمی لاستیکی در برابر سایش ،زنگ زدگی و پوسیدگی به دلیل صاف بودن جداره داخل مخزن بسیار طولانی می باشد.

  • این منابع کاملا بهداشتی هستند و ظاهری زیبا دارند.

  • در هنگام ضربه آب برای خاموش و روشن شدن ،‌ موجب کنترل پمپ می شوند .

  • این منابع موجب می شوند تا اصطکاک پمپ آب پایین آمده و مقدار فشار لازم برای خروجی آب مصرفی ایجاد شود.

  • دارای تیوپی مقاوم هستند که از انبساط آب جلوگیری می کنند ، و تغییری در طعم و مزه آب مصرفی ایجاد نمی کنند.

  • از افزایش فشار و خطرات آن در سیستم پکیج جلوگیری می کنند.

حال که بیشتر با منبع های تحت فشار آشنا شدیم بهتر میتوانیم از آنها مراقبت کنیم و طول عمر آن ها را افزایش دهیم.در حال حاضر بهترین سیستم برای کاربران خانگی که میخواهند با کمترین هزینه پمپ بگذارند همین منبع تحت فشار است که اگر با اصول و مبانی اولیه آن آشنا باشیم بهتر میتوانیم انتخاب و مقایسه کنیم.بعد از این سیستم قدیمی ما به شما اینورتر ها را پیشنهاد میدهیم.زیرا در حال حاضر دنیا به سمت دیجیتالی شدن و هوشمند شدن می رود.اما هر دیجیتالی هوشمندی نیست!!

درادامه نظر شما عزیزان را به پیشنهاد خرید و بازدید از لینک زیر دعوت مینمایم.لازم به توضیح هست که مخزن به تعداد محدود میباشد و در خرید ان شک نکنید.

https://affstat.adro.co/click/0499870b-42dc-4f05-a10c-8ce4fa5116f5

زیلمت ZILMET بزرگترین تولید کننده منبع تحت فشار در اروپا است که به عنوان یک شرکت پیشرو در تولید منابع تحت فشار، اهمیت ویژه ای به تحقیق، توسعه و نوآوری میدهد. زیلمت در طول مدت فعالیتش، سرمایه گذاری بزرگی جهت دستیابی به تکنولوژی های جدید کرده است. شرکت زیلمت به تولید چندین سری از منابع تحت فشار اشتغال دارد که منبع تحت فشار زیلمت ULTRA-PRO یکی از آنهاست. این سری از منبع ها ی تحت فشار زیلمت از ظرفیت 19 تا 3000 لیتر تولید می شوند. این منابع از نوع تیوب دار هستند که جنس تیوب آنها کاملا بهداشتی بوده و از نوع گرید استفاده شده در صنایع غذایی هستند. حجم واقعی تیوب در منابع زیلمت بیشتر از انواع مشابه است که این میتواند باعث کاهش تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ آب گردد. جنس فلنج آنها از نوع فولاد گالوانیزه بوده و این منابع به دو صورت نصب افقی و عمودی تولید میگردند. جنس تیوب آنها از نوع EPDM و یا BUTYL میباشد که بر طبق کاتالوگ شرکت زیلمت، هر دو برای استفاده جهت آب آشامیدنی مناسب میباشند. قطر اتصال دنده ای ورودی معادل 1 اینچ برای ظرفیت های تا 100 لیتر بوده و برای ظرفیت های 200 تا 1000 لیتر معادل 1/2-1 اینچ میباشد. این منابع در دو نوع با فشار کاری 10 و 16 بار تولید میگردند. فشار باد اولیه منبع تحت فشار زیلمت 10 بار برابر 1/5 بار و برای منابع 16 بار برابر 2 بار میباشد. محدوده دمای کاری برای هر دو نوع معادل 10- تا 99 درجه سانتیگراد است.

در پایان شما را به تماشای فیلم آموزشی ساخت بوستر پمپ و طریقه نصب آن دعوت مینمایم.

منتظر شنیدن دیدگاه شما هستیم

ارسال دیدگاه

ایجاد حساب کاربری
نام و نام خانوادگی (ضروری)
شماره موبایل (ضروری)
تخصص
شهر
بازیابی رمز عبور
رفتن به نوار ابزار